GYALOGBUSZ

Szentendrén 2023.01.23.-án indul a gyalogbusz, kattints és nézd meg a részleteket!

Hogyan működik a gyalogbusz?

A normál buszokhoz hasonlóan egy adott útvonalon, meghatározott időpontokban, erre a célra kijelölt „buszmegállókban” szállnak fel a gyerekek. A gyerekcsoportot önkéntes, regisztrált felügyelők (buszsofőrök), jellemzően szülők kísérik el az iskolába. A gyalogusz menetrendje fix, és iskolánként akár több útvonal is lehet. Az útvonalak hossza kb. 1-1,5 km, így a közös séta hossza nem több, mint 15-20 perc.

Miért jó a gyalogbusz?

A gyalogbusz a „szülőtaxi” egy egészséges és fenntartható alternatívája, amellyel közösségi élmény, kaland az iskolába vezető út. A gyerekek megtanulják és gyakorolják a biztonságos közlekedést, és reggelente mozognak a friss levegőn. Az iskolák környékén ezért csökken az autóforgalom, és nő a biztonság.

A gyalogbusz tervét bemutattuk az Önkormányzatnak és Szentendre Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának is, akik szintén támogatják az ügyet.

A “zöld” útvonal hétfőnként indul egyelőre. A többi napra még várjuk kísérők jelentkezését!

Mi már alig várjuk, hogy a gyerkőcökkel együtt beszélgethessünk, új barátságok szövődjenek és fedezhessük fel a lábunk előtt fekvő nagyvilágot.

A többi útvonal terve is készül, rövidesen azt is közzé tesszük.

Kérjük, ha vállalsz vezetést vagy lennél vonalfelelős, esetleg csatlakoznál valamelyik vonalon, azt jelezd felénk!

mindenkiszentendreje@innoszoft.hu címen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .