Civil Ház Szentendre

Civil Ház – Kerekasztal a Városházán

Előzetes tájékozódásaink alapján felmerült az az igény, hogy szükség lenne egy olyan helyre, ahol a civilek találkozhatnak, rendezvényeiket megtarthatják, vagy csak egyszerűen beszélgetni szeretnének. Így jutottunk arra az elhatározásra, hogy megszervezünk egy találkozást, ahol mindenki elmondja mivel foglalkozik szervezete, így jött létre a Civil Kerekasztal rendezvényünk, amelyre meghívtunk minden általunk elérhető civil szervezetet, közösségi oldalunkon pedig minden érdeklődő értesülhetett róla.

Rendezvényünkön 42-en vettek részt. Több civil szervezet volt jelen és olyanok is, akik nem tartoztak semmilyen szervezethez.

Minden felszólaló, bemutatkozó a legfontosabb kérdésként említette a Civil Ház szükségességét. A találkozó nagyon jó hangulatú volt, egyértelmű megállapításunk az, hogy nagyon hiányzik egy olyan lehetőség, ahol a civil szervezetek találkozhatnak egymással, kicserélhetik gondolataikat, problémájukat, sikereiket, tanulhatnak egymástól. Ezért is fókuszáltunk ezen a rendezvényen arra,  amiről mi is meg vagyunk győződve, hogy KELL EGY HELY- EGY CIVIL HÁZ. Nagy örömünkre az öt szentendrei gimnázium Diák Önkormányzati Képviselői is elfogadták meghívásunkat. Számunkra nagyon fontos, hogy a jövő generációja is részt vegyen abban, mi történjen itt helyben. Olyan komolyan vették felkérésünket, hogy megszerkesztettek egy kilenc pontból álló kérdőívet. Ezt feltették az internetre, és a helyi gimnazistákból 192-en ki is töltötték azt. Ennek létrejöttében Konka Balázs a Móricz Zsigmond Gimnázium DÖK-ös tanulója fontos szervező munkát végzett.

A folytatásban igéretet kaptunk a képviselőktől, hogy nagyon gyorsan keresünk egy ideiglenes helyet, ahol mindez megvalósulhat addig, amig az Ábrányi Emil program 82. pontja alapján elkészül egy ifjusági és civil inkubátorház, ami már a végleges otthona lehet a civil szervezeteknek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .