Kérdések – Teendők – Gondolatok III.

SEP vitaindító gondolatai

A gyűlölködés tompítása – társadalmi kiegyezés

OV leghatásosabb fegyvere az ellenség képzésen, a gyűlöletkeltésen keresztül a társadalom megosztása, atomjaira zúzása.  Ezzel az eszközzel tudatosan öl ki minden pozitív és magasabb rendű érzést. Megöli a szolidarítást, az emberek közötti bizalmat, a legalantasabb emberi ösztönöket igyekszik felszínre hozni. Ezekkel a módszerekkel rövid idő alatt lehet egy egész társadalom lelkét megmérgezni. Erre nem egyszer láttunk példát a történelemben. Ismerjük fel, elemezzük és tudatosítsuk ezeknek a technikáknak a lényegét. Használjuk ugyanezt a technikát de fordított, pozitív értelemben! Ismételjük sokszor,  minden lehető alkalommal. Hirdessünk békét a háborús retorika ellenében, hirdessünk szeretetet és bizalmat a gyűlölet ellenében! Szolidaritást a kegyetlen ridegséggel szemben.

Gyakorlatban ezt szelid meggyőzéssel, példamutatással, vitákon keresztül, újságokban( pl. nyomtass te is mozgalommal), blogokon, egyéb közösségi felülteken kitartóan. Hirdessük meg az új társadalmi kiegyezést! Lehetne akár ez a fő jelszavunk. Ez az alapja minden változásnak.

Vitázó Magyarország – a vitakultúra újjáélesztése

Tanuljunk meg újra vitázni, okosan érvelni. Minden lehető alkalommal akár a közös hobbin keresztül érzékeltetve, hogy nem vagyunk egymásnak ellenségei akkor sem, ha nem értünk egyet mindenben. Sokszínűek vagyunk, különböző véleményekkel, fogadjuk el, hogy tanulhatunk is egymástól!

Újfajta kommunikáció

Ennek lényege a pozitív és rugalmas  gondolkodás, a kompromisszum készség. Tégy a gyűlölet ellen! Tegyük újra helyére a dolgokat és adjuk vissza a szavak és fogalmak eredeti jelentését. Alakítsuk ki újra az erkölcsi normáinkat és ismételjük sokszor. Nincs tovább következmények nélküli ország. Mindenkinek viselnie kell a tettei következményeit erkölcsi, anyagi és büntetőjogi téren. Vissza kell állítani a törvény előtti egyenlőséget és a hatalom ellensúlyozására alkalmas intézményeket. …

2 thoughts on “Kérdések – Teendők – Gondolatok III.

  1. Egy blokkban túl sok a téma. Mindegyiket válasszuk külön!
    A beköszönő oldalon ki kell javítani a társaságot mozgalomra. Így azonosságunk a Mindenki Magyarországa Mozgalomhoz egyértelmű. Ennek marketing értéke van, ha tovább tud fejlődni.
    Fontos kihangsúlyozni, hogy az ellenzéki szavazók egybegyűjtésére jött létre ez a portál. Egyetlen ellenzéki jelölt álljon egy fideszes képviselőjelölttel szemben. Az első vitairatban ki lett emelve a mindenki. Ez persze nem igaz, mert a Fideszes szavazók is beleszámítanak a mindenki fogalmába. Ez a honlap pedig csak az ellenzék összefogására tesz kísérletet.Amit ki kellene emelni —A képviseleti demokrácia helyreállítása hiteles ellenzéki jelöltekre való szavazás által.

  2. Egyetértek és így is gondoltam. Ez egy összesítés, amiből ki kell majd venni a témákat egyenként. A témák sorát is bővíteni lehet….ezt gondolatébresztőnek szántam. A fnti hsz.-ból is ki kell venni a neveket:) És ezeket a hsz-kat is próbának tekintve törölni. Szerintem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..