Kérdések – Teendők – Gondolatok II.

SEP vitaindító gondolatai


Mi a bajunk OV-vel és miért kell leváltani?

Miért lett olyan sikeres OV? Mi a titka és mi az ellenszere?

OV sajnos egy kiemelkedően tehetséges, hatalmas munkabírással rendelkező politikus. Ezzel a tehetséggel, bátorsággal, akaraterővel és retorikai képességekkel a kétharmad birtokában 8 év alatt csodát tehetett volna ezzel az országgal. Mi a baj mégis? A válasz valahol az emberi minőség környékén kereshető. OV csak rombolni képes. Minden, amihez hozzányúlt tönkrement, hatalmas színvonalbeli esés következett be anyagi és szellemi téren. Gyakorlatilag romokban hever az ország gazdasági, kulturális és kapcsolati téren, ami most már egyre nehezebben titkolható. Most már ott tartunk, hogy az általa kiépített rendszer egyre inkább a saját színvonalára húzza le az országot. Ez rossz és nem szabad folytatni!

 Mégis van egy óriási előnye: OV-nak történelmi szerepe az, hogy a régi megcsontosodott kereteket és mentalitást szétzúzta, megteremtett egy romhalmazt, és ezzel végül  lehetőséget teremtett arra, hogy az ország népessége valódi célokat nyerjen.

 Gyakorlatilag megtisztította az építési területet, felrobbantotta az épületeket. Kényszer helyzet van! Neki kell látnunk a romok eltakarításának, ha nem akarjuk, hogy maguk alá temessenek. Ha ügyesek vagyunk mi lehetünk a legjobbak abban, hogy az újjáépítésnél már a mai kor legjobb és legfejlettebb technikáit alkalmazhassuk minden területen. A háborúkat ezért követi mindig fellendülés. Fejezzük hát be a háborút! Alkossunk a romok felett egy modern és boldog Magyarországot!  OV után hatalmas teret kaphat az alkotó fantázia, sok területen gyors és látványos sikereket hozhat, együtt gondolkodásra késztet. Ebben az építő munkában résztvenni lelkesítő és kifizetődő.

Ezért kell OV-t leváltani. A történelmi szerepét eljátszotta, megköszönjük neki és mostantól olyan emberekre van szükség, akik képesek jól gazdálkodni az emberi és anyagi értékeinkkel. Cél tehát: Visszaszerezni az ellopott vagyonunkat, értékeinket, pozitív hagyományainkat és helyes célokra fordítani. Meg kell kezdeni az építkezést.

Milyen típusú vezetőkre van szükség

Bátor, rugalmas, kompromisszum kész, felkészült, kreatív és erkölcsös emberekre. Olyanokra, akik hajlandóak tiszta versenyben megmérkőzni. Akik ép és egészséges öntudattal rendelkeznek. Akik képesek a cél érdekében egy másik, a területén esetleg nála felkészültebbet önzetlenül támogatni. Akik hajlandóak munkát és időt áldozni egy távolabbi célért s nem az azonnali fizetségért  és haszonért dolgoznak. Akik tudnak elegánsan veszíteni is.

Ehhez fel kell emelni a tömegek erkölcsi szintjét, amely most elképzelhetetlen mélységekbe zuhant.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..