Kik vagyunk mi?

(nagyon szubjektív elmélkedés)

Kérdeztétek és joggal! Tényleg!  Kik vagyunk mi? Mit keresünk mi itt Szentendrén,  ahol már sok éve sok különféle párt és civil szervezet működött és működik.  Miért gondoljuk, hogy mi azoknál többet vagy jobbat tudnánk nyújtani a város életében?

Elgondolkodtam, és le is írom, hátha ezzel világosabbá válik sokak számára miért van hatalmas jelentősége a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak és miért alakítottuk meg a mi kis helyi szervezetünket.

Hogy személy szerint kik vagyunk, teljesen mindegy, mert mi apró atomjai vagyunk annak a ca. 4-5 milliós tömegnek, akiknek az érdekeit ma Magyarországon nem képviseli senki és mint rájöttünk: nem is képviselte senki. Senki! Sem a parlamentben, sem a mindennapi életben.

Mi vagyunk azok, akik békében, nyugalomban, biztonságban szeretnénk élni, akik szeretnénk tisztelni egymást és egymás meggyőződését.

Mi vagyunk, akik nem szeretnénk gyűlölni a szomszédjukat azért, mert nem értünk mindenben egyet. És azok is, akik mélységesen szomorúak, hogy már a családi ünnepeken is megosztó és gyűlölködő viták folynak. Hogy a politika még a szerető  családok életét is megmérgezte.

Mi vagyunk azok, akik 30 éve nézzük egyre kétségbeesettebben, hogyan teszik tönkre kíméletlen, kapzsi, buta, műveletlen és jellemtelen, erőszakos emberek a rendszerváltáskori álmainkat. Pénzért és hatalomért, sokszor csak egy tál lencséért árulnak el minket. Az álmunkat, amely egy demokratikus, szomszédaival és környezetével barátságos, együttműködő,  szorgalmas , okos kis ország lett volna. Ahol jó élni és ahova jó hazatérni. Mindig szerettünk volna Európa boldogabb részéhez tartozni. Ez volt az álmunk!

Mi  vagyunk azok,  akik az árulások árát fizetjük a saját és utódaink életével. Mi fizetjük a zenét, hát végre szeretnénk élvezni is!

És mi vagyunk azok, akiknek ebből most már végleg elege volt! Tenni akarunk ellene, mert az utolsó órában vagyunk.

Hogy miért vagyunk mások mint a politikában tülekedők többsége?

Mi nem akarunk politikából élni , hanem szeretnénk a saját munkánkkal foglalkozni és teljesítményünkből boldogulni.

Mi nem akarunk privilégiumokat azért, mert az éppen uralkodó ( nem kormányzó!) csoport tagjai vagyunk, hanem szabad és tisztességes versenyben akarunk előrejutni.

Megválasztott politikusainktól várjuk el azt, hogy ezeket a feltételeket a politika szintjén biztosítsák nekünk.

Biztosítsák nekünk azt a jogot is, hogy beleszólhassunk a helyi ügyeinkbe és a mi érdekünkben szülessenek döntések.

Mi elvárjuk, hogy végre tisztességes és hozzáértő,  a politikában tehetséges emberek képviseljék az érdekünket. Emberek és nem pártkatonák!!! Elvárjuk a hazánkkal és a benne élő emberekkel szembeni hűséget és alázatot. Elvárjuk, hogy a politikai munka szolgálat és ne a haszonszerzés terepe legyen. Alkalmas és nem kontraszelektált politikusi réteget akarunk, akiket szívesen honorálunk mi is megfelelő életszínvonallal.

Elvárjuk a bennünket képviselni akaró pártoktól, hogy a mostani helyzetben tegyenek félre minden önző érdeket és kizárólag a változás érdekében működjenek. A Mindenki Magyarországa Mozgalom azért jött létre, hogy elősegítse a közös nemzeti minimum kialakítását, tehát :minden demokratikus, valódi érdekképviseleten alapuló parlamenti munkát , és az Európához tartozásunkat támogató párt és szervezet egy tömbbé válva álljon szembe az egy tömbben levő kormányzati oldallal a választásokon, mert ez az egyetlen esély arra, hogy Magyarországon változás következzen be. Csak így derülhet ki, mit akar Magyarország népességének többsége. Ehhez pedig odaadó s rengeteg energiát követelő munka szükséges, hiszen a pályán nem nekünk áll a zászló. Pénzt, paripát és fegyvert csak a mi belső energiánk adhat. Ebbe pedig egyaránt beleférhet a DK és Jobbik is, bárki bármit mond a megosztásunk érdekében. Van egy közös pont: változást akarunk a fentiek szerint! Ez

pont elég egy egyszeri együttműködésre…a különbözőségünket megmutathatjuk majd  a közös cél elérése után….mert ha nem sikerül, már nem lesz mit megmutatni.

Ez az egyetlen és utolsó esélyünk arra, hogy gyermekeinkre egy ép és egészséges gondolkodású országot és ne újra építendő romokat hagyjunk, ahogy ez már annyiszor megtörtént a felelőtlen és alkalmatlan politikusaink  hibájából. Tanuljunk végre a múlt hibáiból!

A szavazóknak mondom:

Magyarország a mi hazánk, a mi közös otthonunk és nem stadion, ahol  üvöltöző falkák drukkolnak a falábú focistáknak sport címen. Gondolkozzatok! A foci csak játék, a stadion a cirkusz….. A mi életünk viszont nem játék! Hallgattasson meg a másik fél is! Felejtsétek el a drukker mentalitást!

Üdv:SEP    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..