Mindenki Szentendréje Mozgalom

Célunk a következő, 2019-es önkormányzati választásokat úgy befolyásolni – a választók széleskörű segítségével – hogy az alábbiak érvényesülhessenek:

 • Olyan Szentendrén szeretnénk élni, ahol a város MINDENKIÉ
 • Olyan képviselőket szeretnénk az önkormányzatba, akik, mint a város vezetői – vagyoni, életkori, iskolázottsági, vallási, származási, párthovatartozási különbségektől függetlenül – szolgálják a város lakosait.
 • Olyan polgármestert szeretnénk aki úgy gazdálkodik a város vagyonával, hogy azzal bármikor el tudjon számolni, aki meghallgatja és ki is kéri a lakosok véleményét, észrevételeit, nem kívülről érkező elvárásokhoz igazodva irányítja a képviselőket.

A megválasztott hivatal úgy működjön, hogy:

 • a város vezetése ne “felülről” irányitott szavazógépként működjön
 • a lakosság véleményét ne csak formálisan kérjék ki, nem a “kipipált” lista a feladat az érdemi megoldásokkal szemben
 • a város-fejlesztés meghatározó irányainak meghatározása széleskörű nyilvános, lakossági vélemények kikérésével és figyelembevételével történjen.
 • az átláthatóság és nyilvánosság a város- gazdálkodásban is alapkövetelmény

Szeretnénk ha városunk élhető és szerethető lenne minden lakosa, átutazóban turistaként idelátogató vendége számára.

1 thought on “Mindenki Szentendréje Mozgalom

 1. A Magyar Tudományos Akadémia dolgozói úgy döntöttek, hogy nem adják oda önként, lehajtott fővel a “tudomány házát”,/ a tudományos munka anyagi kiüresítése által/ a hatalomnak. Ha már bedarálják a tudományos életet is, akkor emelt fővel tegyék.
  Kedden 13-tól gyülekeznek az Akadémia előtti téren / Lesznek szónokok is /, majd 14 órakor szimbolikus élőlánccal védik az épületet. Minden szimpatizánst várnak oda. Én ott leszek.
  Egy pismányi nyugger

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..