Kérdések – Teendők – Gondolatok I.

SEP vitaindító gondolatai


Miért sikertelen az ellenzék?

A rendszerváltás utáni években a mindenkori ellenzék tökéletes szereptévesztésben működött. Tapasztalatok híján a mai napig sem értik a többpártrendszer lényegét.

 Létrejött egy megélhetési politikusi réteg, amely nem az ország, hanem a saját érdekeinek megfelelően működik és öncélúan forog önmaga körül. A napi pártpolitika napi kenyérharccá silányult. Következmény: elkényelmesedés, gyávaság, megvesztegethetőség, elszürkülés, fantáziátlanság és szolgalelkűség. Alattvalói mentalitás. Az önzetlen ügyszeretet, a kitartó küzdelem, a bátorság hiánya mára a parlamentünket díszletté degradálta.

 A gyakorlatban ez  látszatcselekvésekben mutatkozik meg. Ezért volt képes egy erős és erőszakos egyéniség néhány év alatt uralni az egész terepet. Az egész közéletet a kisstílűség, szűk látókör, dogmatikus gondolkodás jellemzi. Friss  és fiatal emberekre van szükség, akik fogékonyak az új kihívásokra, műveltek, mozgékonyak és hajlandók távoli célokért áldozatokat is hozni.

Miért rossz a kommunikáció?

A fent leírt állapotoknak megfelelően a kommunikáció mára már kínosan fantáziátlan, egysíkú. Attól, hogy hangosabban ordítunk vagy trágár szavakat használunk a hatékonyság nem növekszik. Kiabáljuk, hogy nem hagyjuk, miközben mást sem csináltunk, mint hagytuk…. A tüntetéseken legfeljebb néhány órára képesek hangulatot teremteni, de nem adnak célt, cselekvési terveket. Üres kézzel megy mindenki haza…

 A MMM pont erre adhatna lehetőséget. A szónokoknak először is meg kell tanulni tömeg előtt beszélni. Konkrét és megfogható feladatokat adni és kijelölni az utat. Új jelszavakat kell alkotnunk! Pl. Nincs két Magyarország ! A gyűlölködés energiát von el! Egy a hazánk, azonos az érdekünk! A más vélemény nem bűn! Az ellenfél nem ellenség! Egy közös célért egy irányba fordulunk!…stb. lehet folytatni.. A cél érdekében oktató és vitaesteket kell rendezni nem párt színekben! Fontos, hogy fidesz szavazókat vonjunk be ezekbe. Nincs együtt gondolkodás nélkülük. Nem kell újabb ellenségképzés! Ki kell egyeznünk egymással, mert ez az érdekünk. Fiatal új arcokat kell keresni és fel kell őket építeni…ez az idősebbek feladata lehetne…akiknek viszont meg kell tanulnia a fiatalok nyelvét.

2 thoughts on “Kérdések – Teendők – Gondolatok I.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..